Verken het culinaire aanbod van dit restaurant en laat je inspireren.
Laatste update
25 januari 2025
Chef
Vadim Vesters
Type cuisine
Frans-Belgisch
Menufoto's (29)
Alle foto's van gerechten (17)
Lunch - oesters
Natuur (6 stuks)
€ 19
Zeeuwse creuse nr. 3, natuur geserveerd of met een klassieke mignonette van sjalot en rode wijnazijn.
Nikkei oysters (2 stuks)
€ 10
Lauw geserveerde zeeuwse creuse “oesterij special nr. 3”, misoboter, sesame-furikake, lente-ui.
La douce france (2 stuks)
€ 10
Lauw geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. crème van butternut pompoen, beurre blanc van piment d’espelette, gepofte pompoenpit.
Zeeuwse/japanse glorie (2 stuks)
€ 10
Koud geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. frisse dashi consommé, furikake en jonge lente-ui.
Lunch - voorgerechten
Oesters & paling
€ 24
Een ode aan de oosterschelde waar we werken met de crème de la crème uit de zeeuwse wateren. Gepocheerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”, gerookte oosterschelde paling, klassieke brunoise van groentjes, beurre blanc van duindoornbes, romeinse kervel.
Terrine royale
€ 18
Homemade terrine van duroc varken met ganzenlever en beuling, seizoens compote en krokante roggeverdommeke toast.
Steak tartaar “monroe”
€ 17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kortgebakken tonijn met spicy sesame-furikake, een ijskoude vinaigrette van dashi en citroengras, zoetzure salade van radijs, komkommer, koolrabi.
Lunch - hoofdgerechten
Monroe’s eggs & lobster
€ 29
Kickstart je late-breakfast of lunch met dirty elegance! Een stevig roerei van 3 bio-eieren met kreeft, avocado en zalige béarnaisesaus op een grote snede gebakken brioche.
Monroe’s eggs & duroc
€ 24
Kickstart je late-breakfast of lunch met dik buikspek van het duroc varken! Een stevig roerei van 3 bio-eieren met buikspek, avocado en zalige béarnaisesaus op een grote snede gebakken brioche.
Fish & chips burger
€ 24
The UK on a burger! Knapperige kabeljauw, verse tartaarsaus, amsterdamse ui, tomaat, sla en een zalige potato bun. geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes en huisgemaakte mayonaise.
OG classic burger (180gr)
€ 24
Old school but still the best! Black angus burger, heinz ketchup, tierenteyn mosterd, tomaat, sla, augurk en rode ajuin op een zachte potato bun. geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes en huisgemaakte mayonaise.
Een klassieker! Krokante brioche, gebakken parijse champignons, escargot en peterselieboter.
Burrata
€ 25
Burrata van kaasmeester van tricht, frisse tomatensalade aangemaakt met oude balsamico azijn en extra vierge olijfolie, olijfjes, rucola, baslicummayo. Geserveerd met een krokante italiaanse pinsa.
Steak tartaar “monroe”
€ 17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kalfszwezeriken
€ 42
Krokant gebakken kalfszwezeriken, gebakken boschampignons, texturen van rode biet, bieslookpuree en jus van late bottled vintage port.
Catch of the day (> dagprijs)
We spelen in op het marktaanbod en kijken naar het aanbod per seizoen. Onze bediening vertelt graag meer over visgerecht van de dag.
Butternut ravioli
€ 36
Verse ravioli van butternut pompoen, crème van butternut, gegrilde courgette, piment d’espelette, saffraan beurre blanc, basilicum olie en een crunch van smoked walnoot.
Bavette (250 gr)
€ 31
Prachtige op de bastard BBQ gegrilde TOP ierse runderbavette, geselecteerd door carmans. Geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes, huisgemaakte mayonaise, een fris groen slaatje en saus naar keuze: bearnaise, peperroomsaus, beurre maître d’hôtel of chimichurri boter.
Zesrib (350gr)
€ 45
Lunch - monroe for kids
Balletjes in tomatensaus
€ 12
Met sla en frietjes
Spaghetti bolognaise
€ 12
De heerlijke kindersuggestie
Goujonettes met tartaar
€ 14
Met sla en frietjes
Een heerlijk kinderijsje
Lunch - kaas
4 kazen
€ 16
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
8 kazen
€ 30
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
Lunch - desserts
Chocoladesoufflé
€ 12
Hét signatuur dessert van monroe. Een warm geserveerde soufflé met single origin ecuador chocolade 70,1%. deze classic neemt wat tijd in beslag (20 min).
Cheesecake
€ 11
Smeuïge gebakken baskische kaastaart volgens een geheim recept van onze chef, geserveerd met een een huisgemaakte compote.
Appel
€ 12
Heerlijke warme bereiding van huisgemaakte tarte tatin geserveerd met ons huisgedraaid vanille-ijs.
Onze eigentijdse visie op de tiramisu. Espuma van amaretto en tonkabonen, lange vingers gedrenkt in espresso van caffè vergnano, krokante chocolade en afgewerkt met een callebaut rasp.
Lunch - liquid desserts
Rum smuggler
€ 16
Bacardi ocho rum, plantation pineapple rum, big daddy falernum, chocolade. Eentje voor de rum lovers onder ons! Een heerlijk zoete versie van de rum old fashioned die perfect matcht met onze desserts.
Espresso martini
€ 12
Grey goose vodka, tia maria, caffè vergnano espresso. “Something that wakes me up and then fucks me up!” met deze beroemde woorden kwam deze drank in de jaren 80 tot stand. Grey goose vodka en de heerlijk bittere kick van verse espresso die verzacht wordt door de tia maria likeur.
Temptress
€ 13
Bon courage cape vintage port, rémy martin V.S.O.P. cognac, oloroso sherry, esdoorn, cacao. De subtiele smaak van walnoten, die we terugvinden in de oloroso sherry en port, staat centraal in deze verrassende after-dinner cocktail.
Frozen lemon cake
€ 14
Grey goose le citron vodka, lazzaroni limoncino, limoenblad, yuzu, room. Een uit de hand gelopen experiment. Verwen jezelf met de zoetzure nostalgie van citroentaart, een heerlijke creatie die de essentie van dit geliefde recept in vloeibare vorm vastlegt.
Irish coffee
€ 9
The busker triple cask whiskey, suiker, caffè vergnano espresso, room. Dé klassieke koffiecocktail, heerlijk simpel & old school.
Ratafia de champagne rubis 18% distillerie jean goyard
€ 9
Deze cuvée is rijk, zacht en heeft zijn karakter te danken aan het subtiele huwelijk tussen druivensap en eaux-de-vie gerijpt in eikenhouten vaten. Hij heeft een heldere amberkleur en in de neus ontplooien zich zoete en kruidige noten. In de mond hints van gekonfijt fruit en kweeperengelei.
Santa teresa 1796
€ 16
Een absolute smooth sipping rum uit venezuela.
Dewar’s 12y
€ 9,5
Blended whisky
Aberfeldy 12y
€ 12
Single malt whisky
Hibiki
€ 25
Japanse whiskey
Isolabella
€ 9
Sambuca
Cognac frapin, 1270
€ 11,5
Prachtige 100% grande champagne & premier cru de cognac
Dinner - oesters
Natuur (6 stuks)
€ 19
Zeeuwse creuse nr. 3, natuur geserveerd of met een klassieke mignonette van sjalot en rode wijnazijn.
Nikkei oysters (2 stuks)
€ 10
Lauw geserveerde zeeuwse creuse “oesterij special nr. 3”, misoboter, sesame-furikake, lente-ui.
La douce france (2 stuks)
€ 10
Warm geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3” crème van butternut pompoen, beurre blanc van piment d’espelette, gepofte pompoenpit.
Zeeuwse/japanse glorie (2 stuks)
€ 10
Koud geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. frisse dashi consommé, furikake en jonge lente-ui.
Dinner - voorgerechten
Oesters & paling
€ 24
Een ode aan de oosterschelde waar we werken met de crème de la crème uit de zeeuwse wateren. Gepocheerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”, gerookte oosterschelde paling, klassieke brunoise van groentjes, beurre blanc van duindoornbes, romeinse kervel.
Terrine royale
€ 18
Homemade terrine van duroc varken met ganzenlever en beuling, seizoens compote en krokante roggeverdommeke toast.
Steak tartaar “monroe”
€ 17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kortgebakken tonijn met spicy sesame-furikake, een ijskoude vinaigrette van dashi en citroengras, zoetzure salade van radijs, komkommer, koolrabi.
Tartelette waldorf
€ 17
Crispy brickdeeg gevuld met filet d’anvers. Deze top runder charcuterie van cult slager luc de laet wordt afgewerkt met frisse zoet-zure jonagold salade met graanmosterd, selderij sla, rozijnen, old farmdal kaas en romeinse kervel.
Dinner - hoofdgerechten
Steak tartaar “monroe”
€ 17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Canard de bourgogne
€ 33
Gebakken canette jaune eendefilet uit de bourgogne met aardappel-pastinaak puree, seizoen boschampignons, jus nature met bramen.
Kalfszwezeriken
€ 42
Krokant gebakken kalfszwezeriken, gebakken boschampignons, texturen van rode biet, bieslookpuree en jus van late bottled vintage port.
Catch of the day (dagprijs)
We spelen in op het marktaanbod en kijken naar het aanbod per seizoen. Onze bediening vertelt graag meer over visgerecht van de dag.
Picanha
€ 30
Zacht gegaarde en op de bastard gegrilde kalfs picanha. Aardpeer brunoise, krokante groenten chips, crème van kastanje en jus van late bottled vintage port. Geserveerd met pomme dauphine.
Pulpo gallega
€ 37
Traaggegaarde en gegrilde octopus uit galicia. Romesco crème, salsa verde, roja mayo dressing en krokant gerookte amandelnoten. Geserveerd met gebakken krielpatatjes.
Butternut ravioli
€ 36
Verse ravioli van butternut pompoen, crème van butternut, gegrilde courgette, piment d’espelette, saffraan beurre blanc, basilicum olie en een crunch van smoked walnoot.
Bavette (250 gr)
€ 31
Prachtige op de bastard BBQ gegrilde TOP ierse runderbavette, geselecteerd door carmans. Geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes, huisgemaakte mayonaise, een fris groen slaatje en saus naar keuze: bearnaise, peperroomsaus, beurre maître d’hôtel of chimichurri boter.
Zesrib (350gr)
€ 45
Dinner - monroe for kids
Balletjes in tomatensaus
€ 12
Met sla en frietjes
Spaghetti bolognaise
€ 12
De heerlijke kindersuggestie
Goujonettes met tartaar
€ 14
Met sla en frietjes
Een heerlijk kinderijsje
Dinner - kaas
4 kazen
€ 16
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
8 kazen
€ 30
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
Dinner - desserts
Chocoladesoufflé
€ 12
Hét signatuur dessert van monroe. Een warm geserveerde soufflé met single origin ecuador chocolade 70,1%. deze classic neemt wat tijd in beslag (20 min).
Cheesecake
€ 11
Smeuïge gebakken baskische kaastaart volgens een geheim recept van onze chef, geserveerd met een een huisgemaakte compote.
Appel
€ 12
Heerlijke warme bereiding van huisgemaakte tarte tatin geserveerd met ons huisgedraaid vanille-ijs.
Onze eigentijdse visie op de tiramisu. Espuma van amaretto en tonkabonen, lange vingers gedrenkt in espresso van caffè vergnano, krokante chocolade en afgewerkt met een callebaut rasp.
Dinner - liquid desserts
Rum smuggler
€ 16
Bacardi ocho rum, plantation pineapple rum, big daddy falernum, chocolade. Eentje voor de rum lovers onder ons! Een heerlijk zoete versie van de rum old fashioned die perfect matcht met onze desserts.
Espresso Martini
€ 12
Grey goose vodka, tia maria, caffè vergnano espresso “something that wakes me up and then fucks me up!” met deze beroemde woorden kwam deze drank in de jaren 80 tot stand. Grey goose vodka en de heerlijk bittere kick van verse espresso die verzacht wordt door de tia maria likeur.
Temptress
€ 13
Bon courage cape vintage port, rémy martin V.S.O.P. cognac, oloroso sherry, esdoorn, cacao. De subtiele smaak van walnoten, die we terugvinden in de oloroso sherry en port, staat centraal in deze verrassende after-dinner cocktail.
Frozen lemon cake
€ 14
Grey goose le citron vodka, lazzaroni limoncino, limoenblad, yuzu, room. Een uit de hand gelopen experiment. Verwen jezelf met de zoetzure nostalgie van citroentaart, een heerlijke creatie die de essentie van dit geliefde recept in vloeibare vorm vastlegt.
Irish coffee
€ 9
The busker triple cask whiskey, suiker, caffè vergnano espresso, room. Dé klassieke koffiecocktail, heerlijk simpel & old school.
Ratafia de champagne rubis 18% distillerie jean goyard
€ 9
Deze cuvée is rijk, zacht en heeft zijn karakter te danken aan het subtiele huwelijk tussen druivensap en eaux-de-vie gerijpt in eikenhouten vaten. Hij heeft een heldere amberkleur en in de neus ontplooien zich zoete en kruidige noten. In de mond hints van gekonfijt fruit en kweeperengelei.
Santa teresa 1796
€ 16
Een absolute smooth sipping rum uit venezuela.
Dewar’s 12y
€ 9,5
Blended whisky
Aberfeldy 12y
€ 12
Single malt whisky
Hibiki
€ 25
Japanse whiskey
Isolabella
€ 9
Sambuca
Cognac frapin, 1270
€ 11,5
Prachtige 100% grande champagne & premier cru de cognac
Veelgestelde vragen
Als je van plan bent bij Bar & Bistro Monroe uit eten te gaan, is de gemiddelde prijs ongeveer € 30. De gemiddelde prijs wordt berekend op basis van voor-/hoofdgerecht of hoofd-/nagerecht zonder drankjes. Prijzen zijn door het restaurant verstrekt.
In Bar & Bistro Monroe, is de chef-kok Vadim Vesters.
Ja, Bar & Bistro Monroe is geïdentificeerd als een restaurant met vegetarische keuzes op het menu.
Ja, Bar & Bistro Monroe is geïdentificeerd als een restaurant met veganistische keuzes op het menu.
Zeker, Bar & Bistro Monroe is geïdentificeerd als een restaurant met glutenvrije keuzes op het menu.
Reserveer een tafel voor
Reserveer gratis
Ben je een restauranteigenaar?
Registreer je restaurant
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Al een gast
Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.