Je kunt niet bij dit restaurant reserveren via TheFork.
Dit zijn een aantal alternatieven die misschien iets voor jou zijn:Den Beiaard
Reserveer gratis
Niet te reserveren op TheFork
- - • 1 recensie
2 december 2017
7,5/10We hebben lekker gegeten ! Jammer dat er zo veel schrijffouten op de menukaart staan .....
- - • 1 recensie
1 oktober 2017
9,5/10lekker gegeten in deze brasserie, ons gezelschap had mosselen natuur, mosselen op thaise wijze en een vispannetje. hebben dit jaar reeds op verschillende plaatsen mosselen gegeten, doch deze waren veruit de lekkerste die we dit jaar geserveerd kregen. ook de bediening gebeurde op een aangename manier. enkel de cava beviel ons minder, niet fris genoeg (naar onze smaak) opgediend in wat te lompe glazen.
- - • 1 recensie
25 september 2017
10/10We werden goed ontvangen, verkregen zelfs extra gunst!
- - • 1 recensie
18 augustus 2017
10/10Super locatie, eten verrukkelijk, wat een brasserie! En nog te zwijgen over de in huis gemaakte tarte tatin!!
- - • 1 recensie
30 juli 2017
7,5/10LELIJKE TATTOO
- - • 1 recensie
23 juli 2017
8/10Degelijke brasserie met ruime keuze van gerechten - wel niet echt aangenaam qua comfort en gezelligheid - ook wel spijtig dat men blijkbaar niet op de hoogte is van enige reservatie ...
- - • 1 recensie
21 juli 2017
8,5/10meer dan voldoende op het bord !
- - • 2 recensies
24 juni 2017
9/10Het is er altijd even goed en aangenaam vertoeven! Wij komen er super graag, zowel om gewoon iets te drinken binnen of op het terras, als om iets te eten. Het is er rustig, mooi interieur, de bediening is meestal goed en de gerechten zijn super lekker, prima kok in de keuken!
- - • 1 recensie
24 juni 2017
7,5/10kleine portie frieten en toeslag 3 euro voor extra portie
- - • 1 recensie
4 juni 2017
8/10Jammer dat je geen andere saus, dan die er op de kaart vermeld staat, kan vragen bij een gerecht. Geen grote portie, voor grote eters.
- - • 2 recensies
12 mei 2017
9/10Een beetje toevallig gepasseerd afgelopzn vrijdag 12/05 maar zeker en vast met een smile buiten gekomen. Verzorgde schotels met steeds een slaatje. Vriendelijke chef die even praatje komt slaan aan tafel. De onglet was perfect klaargemaakt... een aanrader... misschien tip voor de chef : persoonlijk zou ik wat minder keuze op de kaart zetten en volledig concentreren op de toppers van de kaart! Succes
- - • 1 recensie
11 mei 2017
8,5/10Goede, lekkere Belgische keuze voor een correcte prijs!
- - • 1 recensie
1 mei 2017
9,5/10Heel erg lekker gegeten. Bovendien erg vriendelijke bediening en een fijne kok!
Monseigneur Ladeuzeplein 8, 3000, Leuven, België
David Nijs straalt één en al liefde voor eten en drinken uit. Hij vervulde zijn jongensdroom toen hij dit voormalig café kon overnemen om er zijn ideaalbeeld van een brasserie-restaurant te realiseren: een ode aan de eenvoudige terroirgerechten uit de Belgisch-Franse keuken.
Daar hoort een sfeer bij die het midden houdt tussen volkse gezelligheid en ouderwetse klasse. De kelners dragen een wit hemd en een zwarte voorschot, waarop de naam en van de zaak geborduurd staan. Tegen de muren hangen imposante foto's van een magistraal Ladeuze plein. Je kan er ook de edele kunst van het toogeten in alle comfort beoefenen: alle krukken hebben rug- en armleuningen. Daartussen laveert David Nijs, babbelend en genietend. Aan alles zie je dat hij dit niet als werk beschouwt.
Voor de keuken krijgt hij steun van Gilbert Van lee, de legendarische kok uit de gloriejaren van Bistrot Sud. Die is er 7 op 7 om erop toe te zien dat de brigade de klassiekers van de kaart perfect uitvoert: lamstongetjes met saus van groene kruiden, tartaar van tonijn met sorbet van groene appel,handgesneden filet Américaine A la minute bereid, Onglet met demi glace en gestoofde eschalot, filet pur van het paard met gebakken champignons, rogvleugel met botersaus en kappertjes ... Altijd bereid met aandacht voor versheid, lichtheid en fraîcheur. De chef vertelt echter met zoveel enthousiasme over de suggesties dat ik ervoor bezwijk.
Intussen geniet ik al van een heerlijke Chimay blue, en van het zalige campagne brood uit de Franse traditie, dat je bij ons haast niet meer vindt. Op de wijnkaart vind je een selectie en prijzen die elke wijnliefhebber bekoren.
Ik begin met preskop tortue met kruidenvinaigrette, zo mooi en zo zuiver van smaak dat ik mij afvraag hoe iemand nog een industriële variant kan binnenstouwen. Augurk en ajuin, witte selder, bladsla in vinaigrette en fijngestampt hardgekookt ei met mosterd vormen de fris-zurige begeleiding. Kan een ingewikkelder culinaire constructie mij gelukkiger maken? Zelden.
De op vel gebraden hoeve kip ligt in een romige saus met kriel aardappeltjes, julienne van prei en wortel, op zich onberispelijk, een eenvoudige versie van Gentse waterzooi die alles overtreft.
Roze gebraden lamscarré,mooi versneden, werd gedoseerd overgoten met een klassieke mosterdsaus. De graanmosterd geeft peps aan het gerecht, schil van limoen zorgt voor een fijne bittertoets. En De chef maakt een erezaak van echte goede frieten.
"Klassieke merveilleux" is een dessert van slagroom, geklopt eiwit, krullen van fondant chocolade, omringd door een coulis van rode vruchten: wat een schitterend nagerecht!
Dit is geen adres voor creatieve hoogstandjes. Wel voor de perfecte uitvoering van recepten uit onze culinaire traditie. Een hoogstandje op zich.
, ,
, , ,
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.