Parcourez les plats de ce restaurant pour vous ouvrir l'appétit.
Dernière mise à jour
25 janvier 2025
Chef
Vadim Vesters
Type de cuisine
Franco-belge
Photos du menu (29)
Toutes les photos de plats (17)
Lunch - oesters
Natuur (6 stuks)
19 €
Zeeuwse creuse nr. 3, natuur geserveerd of met een klassieke mignonette van sjalot en rode wijnazijn.
Nikkei oysters (2 stuks)
10 €
Lauw geserveerde zeeuwse creuse “oesterij special nr. 3”, misoboter, sesame-furikake, lente-ui.
La douce france (2 stuks)
10 €
Lauw geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. crème van butternut pompoen, beurre blanc van piment d’espelette, gepofte pompoenpit.
Zeeuwse/japanse glorie (2 stuks)
10 €
Koud geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. frisse dashi consommé, furikake en jonge lente-ui.
Lunch - voorgerechten
Oesters & paling
24 €
Een ode aan de oosterschelde waar we werken met de crème de la crème uit de zeeuwse wateren. Gepocheerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”, gerookte oosterschelde paling, klassieke brunoise van groentjes, beurre blanc van duindoornbes, romeinse kervel.
Terrine royale
18 €
Homemade terrine van duroc varken met ganzenlever en beuling, seizoens compote en krokante roggeverdommeke toast.
Steak tartaar “monroe”
17 €
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kortgebakken tonijn met spicy sesame-furikake, een ijskoude vinaigrette van dashi en citroengras, zoetzure salade van radijs, komkommer, koolrabi.
Lunch - hoofdgerechten
Monroe’s eggs & lobster
29 €
Kickstart je late-breakfast of lunch met dirty elegance! Een stevig roerei van 3 bio-eieren met kreeft, avocado en zalige béarnaisesaus op een grote snede gebakken brioche.
Monroe’s eggs & duroc
24 €
Kickstart je late-breakfast of lunch met dik buikspek van het duroc varken! Een stevig roerei van 3 bio-eieren met buikspek, avocado en zalige béarnaisesaus op een grote snede gebakken brioche.
Fish & chips burger
24 €
The UK on a burger! Knapperige kabeljauw, verse tartaarsaus, amsterdamse ui, tomaat, sla en een zalige potato bun. geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes en huisgemaakte mayonaise.
OG classic burger (180gr)
24 €
Old school but still the best! Black angus burger, heinz ketchup, tierenteyn mosterd, tomaat, sla, augurk en rode ajuin op een zachte potato bun. geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes en huisgemaakte mayonaise.
Een klassieker! Krokante brioche, gebakken parijse champignons, escargot en peterselieboter.
Burrata
25 €
Burrata van kaasmeester van tricht, frisse tomatensalade aangemaakt met oude balsamico azijn en extra vierge olijfolie, olijfjes, rucola, baslicummayo. Geserveerd met een krokante italiaanse pinsa.
Steak tartaar “monroe”
17 €
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kalfszwezeriken
42 €
Krokant gebakken kalfszwezeriken, gebakken boschampignons, texturen van rode biet, bieslookpuree en jus van late bottled vintage port.
Catch of the day (> dagprijs)
We spelen in op het marktaanbod en kijken naar het aanbod per seizoen. Onze bediening vertelt graag meer over visgerecht van de dag.
Butternut ravioli
36 €
Verse ravioli van butternut pompoen, crème van butternut, gegrilde courgette, piment d’espelette, saffraan beurre blanc, basilicum olie en een crunch van smoked walnoot.
Bavette (250 gr)
31 €
Prachtige op de bastard BBQ gegrilde TOP ierse runderbavette, geselecteerd door carmans. Geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes, huisgemaakte mayonaise, een fris groen slaatje en saus naar keuze: bearnaise, peperroomsaus, beurre maître d’hôtel of chimichurri boter.
Zesrib (350gr)
45 €
Lunch - monroe for kids
Balletjes in tomatensaus
12 €
Met sla en frietjes
Spaghetti bolognaise
12 €
De heerlijke kindersuggestie
Goujonettes met tartaar
14 €
Met sla en frietjes
Een heerlijk kinderijsje
Lunch - kaas
4 kazen
16 €
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
8 kazen
30 €
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
Lunch - desserts
Chocoladesoufflé
12 €
Hét signatuur dessert van monroe. Een warm geserveerde soufflé met single origin ecuador chocolade 70,1%. deze classic neemt wat tijd in beslag (20 min).
Cheesecake
11 €
Smeuïge gebakken baskische kaastaart volgens een geheim recept van onze chef, geserveerd met een een huisgemaakte compote.
Appel
12 €
Heerlijke warme bereiding van huisgemaakte tarte tatin geserveerd met ons huisgedraaid vanille-ijs.
Onze eigentijdse visie op de tiramisu. Espuma van amaretto en tonkabonen, lange vingers gedrenkt in espresso van caffè vergnano, krokante chocolade en afgewerkt met een callebaut rasp.
Lunch - liquid desserts
Rum smuggler
16 €
Bacardi ocho rum, plantation pineapple rum, big daddy falernum, chocolade. Eentje voor de rum lovers onder ons! Een heerlijk zoete versie van de rum old fashioned die perfect matcht met onze desserts.
Espresso martini
12 €
Grey goose vodka, tia maria, caffè vergnano espresso. “Something that wakes me up and then fucks me up!” met deze beroemde woorden kwam deze drank in de jaren 80 tot stand. Grey goose vodka en de heerlijk bittere kick van verse espresso die verzacht wordt door de tia maria likeur.
Temptress
13 €
Bon courage cape vintage port, rémy martin V.S.O.P. cognac, oloroso sherry, esdoorn, cacao. De subtiele smaak van walnoten, die we terugvinden in de oloroso sherry en port, staat centraal in deze verrassende after-dinner cocktail.
Frozen lemon cake
14 €
Grey goose le citron vodka, lazzaroni limoncino, limoenblad, yuzu, room. Een uit de hand gelopen experiment. Verwen jezelf met de zoetzure nostalgie van citroentaart, een heerlijke creatie die de essentie van dit geliefde recept in vloeibare vorm vastlegt.
Irish coffee
9 €
The busker triple cask whiskey, suiker, caffè vergnano espresso, room. Dé klassieke koffiecocktail, heerlijk simpel & old school.
Ratafia de champagne rubis 18% distillerie jean goyard
9 €
Deze cuvée is rijk, zacht en heeft zijn karakter te danken aan het subtiele huwelijk tussen druivensap en eaux-de-vie gerijpt in eikenhouten vaten. Hij heeft een heldere amberkleur en in de neus ontplooien zich zoete en kruidige noten. In de mond hints van gekonfijt fruit en kweeperengelei.
Santa teresa 1796
16 €
Een absolute smooth sipping rum uit venezuela.
Dewar’s 12y
9,5 €
Blended whisky
Aberfeldy 12y
12 €
Single malt whisky
Hibiki
25 €
Japanse whiskey
Isolabella
9 €
Sambuca
Cognac frapin, 1270
11,5 €
Prachtige 100% grande champagne & premier cru de cognac
Dinner - oesters
Natuur (6 stuks)
19 €
Zeeuwse creuse nr. 3, natuur geserveerd of met een klassieke mignonette van sjalot en rode wijnazijn.
Nikkei oysters (2 stuks)
10 €
Lauw geserveerde zeeuwse creuse “oesterij special nr. 3”, misoboter, sesame-furikake, lente-ui.
La douce france (2 stuks)
10 €
Warm geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3” crème van butternut pompoen, beurre blanc van piment d’espelette, gepofte pompoenpit.
Zeeuwse/japanse glorie (2 stuks)
10 €
Koud geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”. frisse dashi consommé, furikake en jonge lente-ui.
Dinner - voorgerechten
Oesters & paling
24 €
Een ode aan de oosterschelde waar we werken met de crème de la crème uit de zeeuwse wateren. Gepocheerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”, gerookte oosterschelde paling, klassieke brunoise van groentjes, beurre blanc van duindoornbes, romeinse kervel.
Terrine royale
18 €
Homemade terrine van duroc varken met ganzenlever en beuling, seizoens compote en krokante roggeverdommeke toast.
Steak tartaar “monroe”
17 €
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kortgebakken tonijn met spicy sesame-furikake, een ijskoude vinaigrette van dashi en citroengras, zoetzure salade van radijs, komkommer, koolrabi.
Tartelette waldorf
17 €
Crispy brickdeeg gevuld met filet d’anvers. Deze top runder charcuterie van cult slager luc de laet wordt afgewerkt met frisse zoet-zure jonagold salade met graanmosterd, selderij sla, rozijnen, old farmdal kaas en romeinse kervel.
Dinner - hoofdgerechten
Steak tartaar “monroe”
17 €
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Canard de bourgogne
33 €
Gebakken canette jaune eendefilet uit de bourgogne met aardappel-pastinaak puree, seizoen boschampignons, jus nature met bramen.
Kalfszwezeriken
42 €
Krokant gebakken kalfszwezeriken, gebakken boschampignons, texturen van rode biet, bieslookpuree en jus van late bottled vintage port.
Catch of the day (dagprijs)
We spelen in op het marktaanbod en kijken naar het aanbod per seizoen. Onze bediening vertelt graag meer over visgerecht van de dag.
Picanha
30 €
Zacht gegaarde en op de bastard gegrilde kalfs picanha. Aardpeer brunoise, krokante groenten chips, crème van kastanje en jus van late bottled vintage port. Geserveerd met pomme dauphine.
Pulpo gallega
37 €
Traaggegaarde en gegrilde octopus uit galicia. Romesco crème, salsa verde, roja mayo dressing en krokant gerookte amandelnoten. Geserveerd met gebakken krielpatatjes.
Butternut ravioli
36 €
Verse ravioli van butternut pompoen, crème van butternut, gegrilde courgette, piment d’espelette, saffraan beurre blanc, basilicum olie en een crunch van smoked walnoot.
Bavette (250 gr)
31 €
Prachtige op de bastard BBQ gegrilde TOP ierse runderbavette, geselecteerd door carmans. Geserveerd met in ossewit gebakken verse frietjes, huisgemaakte mayonaise, een fris groen slaatje en saus naar keuze: bearnaise, peperroomsaus, beurre maître d’hôtel of chimichurri boter.
Zesrib (350gr)
45 €
Dinner - monroe for kids
Balletjes in tomatensaus
12 €
Met sla en frietjes
Spaghetti bolognaise
12 €
De heerlijke kindersuggestie
Goujonettes met tartaar
14 €
Met sla en frietjes
Een heerlijk kinderijsje
Dinner - kaas
4 kazen
16 €
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
8 kazen
30 €
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote.
Dinner - desserts
Chocoladesoufflé
12 €
Hét signatuur dessert van monroe. Een warm geserveerde soufflé met single origin ecuador chocolade 70,1%. deze classic neemt wat tijd in beslag (20 min).
Cheesecake
11 €
Smeuïge gebakken baskische kaastaart volgens een geheim recept van onze chef, geserveerd met een een huisgemaakte compote.
Appel
12 €
Heerlijke warme bereiding van huisgemaakte tarte tatin geserveerd met ons huisgedraaid vanille-ijs.
Onze eigentijdse visie op de tiramisu. Espuma van amaretto en tonkabonen, lange vingers gedrenkt in espresso van caffè vergnano, krokante chocolade en afgewerkt met een callebaut rasp.
Dinner - liquid desserts
Rum smuggler
16 €
Bacardi ocho rum, plantation pineapple rum, big daddy falernum, chocolade. Eentje voor de rum lovers onder ons! Een heerlijk zoete versie van de rum old fashioned die perfect matcht met onze desserts.
Espresso Martini
12 €
Grey goose vodka, tia maria, caffè vergnano espresso “something that wakes me up and then fucks me up!” met deze beroemde woorden kwam deze drank in de jaren 80 tot stand. Grey goose vodka en de heerlijk bittere kick van verse espresso die verzacht wordt door de tia maria likeur.
Temptress
13 €
Bon courage cape vintage port, rémy martin V.S.O.P. cognac, oloroso sherry, esdoorn, cacao. De subtiele smaak van walnoten, die we terugvinden in de oloroso sherry en port, staat centraal in deze verrassende after-dinner cocktail.
Frozen lemon cake
14 €
Grey goose le citron vodka, lazzaroni limoncino, limoenblad, yuzu, room. Een uit de hand gelopen experiment. Verwen jezelf met de zoetzure nostalgie van citroentaart, een heerlijke creatie die de essentie van dit geliefde recept in vloeibare vorm vastlegt.
Irish coffee
9 €
The busker triple cask whiskey, suiker, caffè vergnano espresso, room. Dé klassieke koffiecocktail, heerlijk simpel & old school.
Ratafia de champagne rubis 18% distillerie jean goyard
9 €
Deze cuvée is rijk, zacht en heeft zijn karakter te danken aan het subtiele huwelijk tussen druivensap en eaux-de-vie gerijpt in eikenhouten vaten. Hij heeft een heldere amberkleur en in de neus ontplooien zich zoete en kruidige noten. In de mond hints van gekonfijt fruit en kweeperengelei.
Santa teresa 1796
16 €
Een absolute smooth sipping rum uit venezuela.
Dewar’s 12y
9,5 €
Blended whisky
Aberfeldy 12y
12 €
Single malt whisky
Hibiki
25 €
Japanse whiskey
Isolabella
9 €
Sambuca
Cognac frapin, 1270
11,5 €
Prachtige 100% grande champagne & premier cru de cognac
Questions fréquentes
Le chef du restaurant Bar & Bistro Monroe est Vadim Vesters.
En moyenne, le montant de l'addition au restaurant Bar & Bistro Monroe est de 30 €. Le prix moyen est calculé pour un repas entrée/plat ou plat/dessert, boissons non comprises. Les prix ont été fournis par le restaurant.
Oui, le restaurant Bar & Bistro Monroe a été identifié comme ayant des plats végétariens au menu.
Oui, le restaurant Bar & Bistro Monroe a été identifié comme ayant des plats végans au menu.
Tout à fait, le restaurant Bar & Bistro Monroe a été identifié comme ayant des plats sans gluten au menu.
Réserver une table pour
Réservez gratuitement
Êtes-vous un restaurateur ?
Inscrivez votre restaurant
Donnez-nous plus de détails, et nous vous contacterons le plus rapidement possible.
Déjà client
Connectez-vous à LaFourchette Manager et contactez-nous avec le Chat.