Quoi

Quoi

Gastronomique Traditionnel

Den Beiaard

Prix moyen 30 €

Non réservable sur TheFork

Non réservable sur TheFork

Réservez sur LaFourchette pour cumuler Yums et profiter de remises fidélité exclusives

Carte du restaurant

 • Prix moyen 30 € Demande spéciale

Le Chef recommande…

Filet pur van paard met gebakken kastanje champignons
24 €
Lamscarré met honing en rozemarijn
26 €
Zeebaars op z'n geheel met rozemarijn, Citroen en kortgebakken groenten
24 €

Options spéciales

Plats végétariens

Notes et avis

 1. ronald c.
  ronald c.
  • 1 avis
  8,5/10

  meer dan voldoende op het bord !

Plus d'informations

Horaires d'ouverture

Non-stop service: van u tot 22u00 (elke dag)

Comment se rendre au restaurant

Monseigneur Ladeuzeplein 8, 3000, Louvain, Belgique

Un mot sur le restaurant

David Nijs straalt één en al liefde voor eten en drinken uit. Hij vervulde zijn jongensdroom toen hij dit voormalig café kon overnemen om er zijn ideaalbeeld van een brasserie-restaurant te realiseren: een ode aan de eenvoudige terroirgerechten uit de Belgisch-Franse keuken.

Daar hoort een sfeer bij die het midden houdt tussen volkse gezelligheid en ouderwetse klasse. De kelners dragen een wit hemd en een zwarte voorschot, waarop de naam en van de zaak geborduurd staan. Tegen de muren hangen imposante foto's van een magistraal Ladeuze plein. Je kan er ook de edele kunst van het toogeten in alle comfort beoefenen: alle krukken hebben rug- en armleuningen. Daartussen laveert David Nijs, babbelend en genietend. Aan alles zie je dat hij dit niet als werk beschouwt.

Voor de keuken krijgt hij steun van Gilbert Van lee, de legendarische kok uit de gloriejaren van Bistrot Sud. Die is er 7 op 7 om erop toe te zien dat de brigade de klassiekers van de kaart perfect uitvoert: lamstongetjes met saus van groene kruiden, tartaar van tonijn met sorbet van groene appel,handgesneden filet Américaine A la minute bereid, Onglet met demi glace en gestoofde eschalot, filet pur van het paard met gebakken champignons, rogvleugel met botersaus en kappertjes ... Altijd bereid met aandacht voor versheid, lichtheid en fraîcheur. De chef vertelt echter met zoveel enthousiasme over de suggesties dat ik ervoor bezwijk.

Intussen geniet ik al van een heerlijke Chimay blue, en van het zalige campagne brood uit de Franse traditie, dat je bij ons haast niet meer vindt. Op de wijnkaart vind je een selectie en prijzen die elke wijnliefhebber bekoren.

Ik begin met preskop tortue met kruidenvinaigrette, zo mooi en zo zuiver van smaak dat ik mij afvraag hoe iemand nog een industriële variant kan binnenstouwen. Augurk en ajuin, witte selder, bladsla in vinaigrette en fijngestampt hardgekookt ei met mosterd vormen de fris-zurige begeleiding. Kan een ingewikkelder culinaire constructie mij gelukkiger maken? Zelden.

De op vel gebraden hoeve kip ligt in een romige saus met kriel aardappeltjes, julienne van prei en wortel, op zich onberispelijk, een eenvoudige versie van Gentse waterzooi die alles overtreft.

Roze gebraden lamscarré,mooi versneden, werd gedoseerd overgoten met een klassieke mosterdsaus. De graanmosterd geeft peps aan het gerecht, schil van limoen zorgt voor een fijne bittertoets. En De chef maakt een erezaak van echte goede frieten.

"Klassieke merveilleux" is een dessert van slagroom, geklopt eiwit, krullen van fondant chocolade, omringd door een coulis van rode vruchten: wat een schitterend nagerecht!

Dit is geen adres voor creatieve hoogstandjes. Wel voor de perfecte uitvoering van recepten uit onze culinaire traditie. Een hoogstandje op zich.

Caractéristiques

Bistro, Belge

Services

, ,

, , ,

Tout près du restaurant « Den Beiaard »

Syrien

Leuven

Prix moyen : 25 €

Indien

Leuven

Prix moyen : 19 €

Indien

Masalatop

Note :8.7

Leuven

Prix moyen : 33 €

Thaïlandais

Leuven

Prix moyen : 20 €

Japonais

Deli Sushi

Note :8.8

Leuven

Prix moyen : 19 €

Thaïlandais

Mu Thai

Note :8.5

Leuven

Prix moyen : 18 €

Japonais

Leuven

Prix moyen : 25 €

-20%

Thaïlandais

Saki Sushi

Note :6.5

Louvain

Prix moyen : 28 €

-20%

Indien

Leuven

Prix moyen : 25 €

Asiatique

Leuven

Prix moyen : 20 €

-30% Accepte les Yums

Êtes-vous un restaurateur ?

Inscrivez votre restaurant

Donnez-nous plus de détails, et nous vous contacterons le plus rapidement possible

Voir plus d'informations

Déjà client

Connectez-vous à LaFourchette Manager et contactez-nous avec le Chat.

Connectez-vous à LaFourchette Manager

Téléchargez notre application

 • Télécharger sur l'app store
 • Get it on google play

© 2020 La Fourchette SAS - Tous droits réservés

Les offres promotionnelles sont soumises à des conditions affichées sur la fiche du restaurant. Les offres sur les boissons alcoolisées sont strictement réservées aux majeurs. L'abus d'alcool est dangereux pour la santé. A consommer avec modération.

Non réservable sur TheFork
Trouvez des restaurants similaires et disponibles.

Rechercher